lördag 29 december 2007

GOTT SLUT.....OCH GOTT NYTT!



I går besökte jag äntligen Majsans nya butik i Borlänge. Sååå mysig den var må ni tro.Och Majsan och hennes kollega är så himla trevliga, så bara det är värt ett besök där =)

Alla som har möjlighet och har vägarna förbi Borlänge, måste bara besöka den mysiga butiken!

Nu handlade jag inte så mycket den här gången, bara den fina zinkstruten, som hänger under hyllan på bilden och lite småprylar att dekorera ljus med....men jag kommer snart att åka dit igen. Det var så mycket jag skulle vilja köpa, men man får ta lite i taget.



Ja här hänger den alltså,så länge, den fina struten....ska fundera ut vart jag ska ha den och vad jag ska ha i den......


En bild från vårt vardagsrum och julgranen.....hm....det ser ut som om den är på väg att falla omkull....kan det bero på katternas vilda framfart tidigare idag......?

Jag visade ju mina favoritjulsaker i förra inlägget......här har vi en som blev sur, för att jag glömde bort honom....HUR KUNDE JAG glömma honom?Den lilla tomten som har stått under vår julgran varje jul sedan våra barn var riktigt små.
Visst är han söt? Och jag tror att jag är förlåten nu när han också fick vara med i bloggen =)
Nu vill jag bara önska er en God Lördag.......och också
GOTT NYTT BLOGG- ÅR!

onsdag 26 december 2007

ANNANDAG JUL

Goddag i stugan och god fortsättning önskar jag er. Hoppas helgen har varit riktigt skön och mysig och att tomten kom till er alla....för snälla har ni ju varit...eller hur?
Till och med jag hade varit snäll och fick många härliga klappar =)
Jag hade en skön julafton tillsammans med min kära make, våra älskade barn, döttrarnas sambos och äldsta dotterns svärföräldrar.

******************

Jag tänkte visa några av mina käraste julsaker, som bara måste vara framme varje år.


Den här vepan sydde jag när jag gick i mellanstadiet och den har hängt framme varenda jul sedan dess......ungefär 40 jular med andra ord.....*hjälp*

Den här lilla julkrubban i plast har hängt med ungefär lika länge, om inte längre. Jag tror att jag fick den av min faster och jag tycker den är så söt.
Den här tomten med säck på ryggen har jag ropat in på Tradera. Den har jag inte haft i så många år, men den har redan blivit en återkommande gäst till jul....gillar den =)
Porslinstomten som bär på julklappar har min svärmor målat och den fick jag och maken någon av våra första jular tillsammans. Nu när svärmor inte längre finns hos oss, så är den ett ännu kärare julpynt för oss alla i familjen,
Den här "snetrynade" halmgrisen har en speciell historia bakom sig.
Jag besökte yngsta dottern i Jönköping innan jul, för några år sedan. Min äldsta dotter var också där. Vi var ute och handlade och av någon anledning hade hon och jag bråkat med varandra. Jag var lite sur och valde att sitta kvar i bilen när döttrarna gick in på en affär. När dom kom tillbaka hade dom köpt den här grisen till mej (Hm...undrar varför=).....surheten övergick i munterhet och så var allt groll glömt igen. Alltså är den här grisen en riktig fredsmäklare. Han har därefter haft en given plats bland det övriga julpyntet.

Ja det var mina käraste julsaker det....skulle vara roligt att se vad ni andra har för favoriter bland ert julpynt.

En forsatt trevlig vecka!

ANNANDAGSKRAMAR!

söndag 23 december 2007

GOD JUL!


Från mej till Er ALLA

EN RIKTIGT GOD JUL!

måndag 17 december 2007

~~JULPYNTAD HALL OCH GAMLA JULKORT~~

Sakta men säkert kommer julpyntet på plats...idag var det hallen som stod på tur.
Jag tog fotona utan blixt och där ör är dom inte så himala bra....men jag ville ju inte förstöra stämningen med de levande ljusen, så......



Några vackra julkulor i en "silvrig" skål på fot.På kanten har jag satt gamla julgransljushållare.



På lyktan hängde jag en gammal pepparkaksform.


~~~~~~~~~~



Bland sakerna jag ärvde av min mamma fanns några mycket gamla julkort. Jag tycker att dom är så fina och jag är så glad att jag har dom.
Det är kort som min mormors mor skickade till sin dotter, alltså min mormor i början av 1900- talet.


Det här kortet med den lille gossen skickade hon till min mormor och morfar och deras förstfödda dotter, min moster. På baksidan skrev hon att pojken på bilden var nog deras blivande måg(alltså dotterns framtida man)





Med dessa jul hälsningar önskar jag er en trevlig vecka.......fylld av pyssel, pynt, glögg och annat mysigt =)


Ha det bäst!

torsdag 13 december 2007

LUSSEKATTER OCH DAMMRÅTTOR

Lusse lelle....lusse lelle...elva nätter före jul...*sjunger*


Ja, idag är det Lucia och jag passar på att lägga in ett par bilder på mina lusse-katter *ler*.


Dammråttorna ville inte vara med på bild, men jag kan meddela att dom finns.....i massor hemma hos mej just nu....förhoppningsvis så ska snabeldraken (dammsugaren=) äta upp dom innan jul.*fniss*

Här ligger Iza på sin favoritplats....armstödet på soffan i vardagrummet.



Ozzi på sin favvoplats, framför fönstret i
Vickes rum. Där kan man få syn på bådekatter, fåglar och ekorrar.


I vår lokaltidning,Falu Kuriren, har man varje år en omröstning om Årets Lusse-katt. Förra året skickade vi in en bild på Iza. Hon valdes ut bland 200 andra katter och kom med i tidningen. Hon kom femma i omröstningen och fick ett diplom.....men ser ni att dom stavat hennes namn fel.....hm!


På skänken i vardagsrummet har jag ett eget litet Lucia tåg.

Jag tycker att dom är så söta där dom står och sjunger och lyser så fint i mörkret =)

Jag önskar er en riktigt mysig Lucia.

lördag 8 december 2007

JULPYNTANDE OCH BAKNING.....


...har jag ägnat mej åt de senaste dagarna.


I går hängde jag upp julgardinerna och bytte överdrag på soffan och stolarna i köket.




Jag köpte en ny löpare på Indiska häromdagen.Den är vit med guldbroderier på. Vita hyacinter i två krukor dekorerade med trähjärtan och pärlor. Ängeln har jag köpt på Önskehuset i Borlänge.


På Tatillvara har jag köpt den här rostfria formen, som jag planterat en hyacint och satt ett ljus i. Trähjärtat är köpt på DecorDecign här i Falun. Dom gamla guldkottarna är också köpta på Tatillvara för 1:- styck. Intill ligger den fina tändsticksasken som jag fick av Marie.

Idag har jag bland annat bakat bullar. Tänkte att jag skulle variera mej lite och bakade fyllda saffransbullar i stället för lussebullar. så är det någon som är sugen på lite fika, så är det bara att komma förbi=)

Ha en skön 2:a advent i morgon.


Pussåkram!

onsdag 5 december 2007

JAG HAR FÅTT PAKET!

Jag var den tredje att kommentera inlägget på Maries blogg och idag kom min vinst. Ooooooo...vad det är spännande och roligt att få paket.....speciellt om man inte vet vad som är i.

I paketet låg det tre fina saker......


En jättesöt vit julgranskaramell med vacker text och fin bild på.
En tändsticksask med en söt flicka och glitter.
Och dessutom ett jättevackert kort med en hälsning från Marie på baksidan.

TACK! Marie för paketet och dom fina sakerna.

Ha det bäst, alla glada människor!

söndag 2 december 2007

JULMARKNAD

Japp...så var julmarknaden avklarad. Det gick väl sådär.....måste jag säga.Det kom väldigt lite folk och vad det berodde på vet jag inte. Vädret var ju uruselt (snöslask), så det kanske var det....folk valde kanske att stanna inomhus och adventspynta istället
Jodå...jag sålde en del i alla fall. Och trevligt hade vi....och det är väl huvudsaken.

Här är mitt bord.
Här står dom förväntansfulla tomtarna och trollen och väntar.
En del av dom har nya hem...bland annat alla småtomtarna, andra fick följa med hem igen.

Min gubbe kokade knäck (han är världsbäst på det) som vi lade i fina burkar och satte "mössa" på. I korgen ligger Tyghjärtan och doftpåsar, som jag sytt.

Ljusänglarna ser förväntansfulla ut.....och dom fick minsann nya hem också =)

Ja, så nu är det bara att fortsätta med fixandet och pysslandet här hemma.

HA EN MYSIG FÖRSTA ADVENT!

Ta det försiktigt med de levande ljsen.