tisdag 25 september 2007

DÖRRAR OCH FÖNSTER I PRAG

I väntan på att jag ska få tillbaka min kamera från "kameradoktorn" fortsätter jag att gräva i min fotomapp med "gamla" kort.

~~~~~~~~

I maj 2006 reste jag, min familj, min bästa kompis och hennes familj på en lång-weekend till Prag. Vi hade tänkt oss att vi skulle möta våren där nere och att det skulle vara varmt och skönt. Men det var småkallt och regnade i princip hela dagarna =(
Men det blev ändå en oförglömlig resa och vi hade det så trevligt i denna ortoligt vackra stad.
Där finns så många vackra byggnader med utsmyckningar av olika slag. För att inte tala om den vackra borgen som ligger på en kulle högt ovanför staden.

Jag tycker mycket om att fota vackra fönster och dörrar......och i Prag finns det verkligen mycket av den varan. Här kommer ett urval av alla dörr- och fönsterfoton som jag tog.


Den sista bilden är varken en dörr eller ett fönster. Det är en rolig skylt som satt på toadörren i lägenheten som vi hyrde. Den visar hur man ska "bete" sig när man går på toa. Om det är någon som förstår tjeckiska så får ni gärna översätta den åt mej =)


Slut för idag, tack för idag!

KJAM!

13 kommentarer:

Guldkant På Livet sa...

Nej så läckert, vilka fina foton du tagit!! Och så kul att det just var från Prag, jag och min sambo planerar nämligen att försöka ta oss dit denna höst, i af innan jul! Så tack för titten utav dina fina fösnetr & dörrar! Mari.

majsan45 sa...

Vilka dörrar och fönster, vill gärna åka dit vi skulle fira nyår där förut med fick lov att avbeställa resan för jag fick halsfluss men 40graders feber...men det andra paret åkte.Dom sa oxå att det var så fint...Ha det så gott Kram/Majsan

Elinsstuga sa...

Vilka härliga bilder! Jag har själv aldrig varit i Prag, men vilken underbar miljö det sägs vara! Jag tror jag hörde någon gång att de spelade in filmen Amadeus där, just av den anledningen att delar av Prag liknar den gamla miljön i Wien på 1700-talet.
Det är synd att man inte förstår tjeckiska men, vilken jätterolig bild! Undrar om det är en känd tecknare..? Kram

Hemma på Landet sa...

Vilka bilder! Helfina dörrar. :-) Kram

Nicolinas boning sa...

...fniss...Nä, jag kan inte tjeckiska...men behövs det?!...fniss...
Kram/Birgitta

Hannele på Hisingen sa...

Underbara detaljer, sånt gillar jag att titta på.

Lilla Blanka sa...

Åh vad fina bilder! Jag gillar också snygga dörrar och fönster, har nästan lite mani på gamla spröjsade fönster :)
kram

Poppins sa...

Härliga bilder. Prag är ett av mina favoritställen. Om man kan bli förälskad i en stad så är jag det. Vilka hus, vilka människor och vilken atmosfär. Tycker faktiskt Prag är mer romantiskt än Paris...
kramar

Pia..... sa...

Hej fina fönster och dörrar...portklappen oxå...för att inte glömma skylten ...kul ..PIA

WhiteVintageDreams sa...

Åh vilka dörrar o fönster...jösses, de kunde förr i tiden ;)!!!
Hoppas att du får din kamera snart!
Kram

Britten sa...

Kul att du visar bilder på Prag.
Jag och min man var där 3e advent för ett par år sedan och det var även det en oförglömlig upplevelse.
Verkligen en vacker stad.
Jättefina kort du tagit.

signe sa...

Åh va vackra bilder! Jag gillar oxå foton av fönster och dörrar! :)

yes sa...

Vi var också till Prag på semester och liksom du blev vi helt förälskade. Tänk att få bo i sån vacker miljö......helt underbara byggnader.....upplyst på kvällen sett ifrån en båt i kanalen - vilken upplevelse!
kram ylvan