lördag 21 mars 2009

PROJEKT OCH BEBISMAGE =)

Nu kan jag i alla fall meddela att jag kommit igång med mitt lilla....hm stora...projekt..... och nu kan jag avslöja att det handlar om en "extreme bokhylle-maceover =)

Gårdagen ägnade jag åt att plocka ur alla böcker ur bokhyllorna (hur fasiken kan det få plats så många böcker i en bokhylla?)

Samtidigt passade jag på att rensa ur alla böcker som jag vet att jag aldrig kommer att läsa om....och likadant gjorde "guben" också....det blev tre fulla banankartonger!

"Guben" körde iväg dom till "Ta tillvara", så kan ju andra få glädje av dom istället för att dom ska samla damm hemma hos oss.

Idag har jag börjat måla hyllorna....(dom är i bok och ska naturligtvis bli antikvita =)ett projekt som kommer att ta sin lilla tid misstänker jag för det är svårt att få färgen att täcka, så det krävs nog ganska många lager färg.
Här kommer en "före-bild"....efterbilden får ni se så småningom.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Så måste jag få visa ett litet bildcollage på min lilla älskling =) .......ja, jag vet...jag är tjatig, men jag kan inte låta bli.

På bilderna sitter han och känner och "pratar" med sin mosters (alltså min andra dotter) bebismage.....ja ni läste rätt, jag ska bli mormor IGEN! *myser*

Ojojoj...tänker ni...nu blir hon ännu mer tjatig! *tihi*

Den nya lilla "knodden" ska komma i slutet av maj....så det närmar sig.


Hoppas eran helg är riktigt mysig och att vårsolen lyser på er.

PUSSEN & KRAMEN

20 kommentarer:

Elzie sa...

Jo, det blir mer böcker än man trott. Här står dom i dubbla led så man kan fråga sig hur många det är??? Det där med att färgen inte täcker tycker jag man har samma problem med på furu. Krävs en hel del målning för att det ska bli bra.
Vad kul att du ska bli mormor igen. Ja, snart får jag åka och träffa mina älsklingsflickor. Ska bli kul.
Hoppas du får en bra helg.
Kram Elzie

Vardags-mirakel sa...

Så kul för dig att få ett barnbarn till! Så spännande för din älskling att få en kusin. Ska bli kul att få se bokhyllemakeover fram över, kram Eva.

Gårdsromantik sa...

Ja det var ett rejält projekt!
Spännande att se hur det går.

Vilka fina kompisar de kommer att bli - härligt med barnbarn.

Kram Maud

Lavendel & Romantik sa...

GRATTIS snälla du...Så kul....Klart jag skriver upp dig eller er...Ha en trevlig helg kram/Majsan

Dubbelörn sa...

När vi lämnade storstan gjorde vi också av med en massa böcker. Vi fyllde 30st papperskassar! Den största modellen fr Coop Forum. Behöll bara de böcker jag verkligen gillade.

Din sötnos är ju helt underbar... förstår att du är alldeles betuttad!!

Stor kram

♥ Pia... sa...

Hejsan..nu var det allt länge sen jag var här inne:)..vad mycket kul du har för dej..och vad roligt att bli mormor igen:)..härligt..och inte är det tjatigt med bildcollage på bebisar..nää det gillar jag:)..ja jag har gjort det samma...rensat i bokhyllan innan jag målade den..hmmm..sa jag med..hur kan det bara få plats såå mycket..!!??:..över mitt förastånd..å ndra sidan så fick jag nästan inte ut nån bok..för den satt som ett skruvstäd!!...snyggt blir det hos dej sen...ha en skön kväll..sola har lyst på mej med idag..såå gött..fick nästan vårkänslor.....kram..PIA

Min Skattkammare sa...

Nämen, go´kväller på dig! :o)
Sitter du också bakom skärmen och kuckilurar....?!
Jag sitter och suktar efter en resa till England, tittar på fina bilder och vackra ställen att bo på......ja ja, vi får väl se hur det blir med detta.
Jag har också en sån där brun bokhylla jag tänkt att måla, men precis som du säger så är det mycket jobb, så jag kom på att jag köper hyllplan och fina konsoller och målar det vitt istället. Jag tror att det blir lite luftigare och snyggare! Min 80-tals bokhylla inte känns så rolig längre.
Det ska bli roligt att se hur din blir, jag kanske ska vänta till dess.
"Mormors älskling" är en riktig liten raring! :o)
Ha det så bra och trevlig helg!
Kram Kicki

Lisas torp sa...

Åh, så duktig du har varit med böckerna! Har just själv rensat lite och varit iväg till Myrorna med några kassar! Så skönt att få ordning!

Så jättego lilla bebisen och bebismagen är!
Spännande väntan kan jag tro!

Önskar dej en fortsatt skön helg!
Kram
Lisa

HEMMA HOS LINNÈA sa...

Hallo

Vad kul att du ska bli mormor igen..du kanske sa det...men minnet är som det är.
Kul iallafall.
Ha en fortsatt skön söndag
Kram Liselotte

LillaFlisan sa...

Nämen GRATTIS!!!!!!

Gud så roligt!!

Förstår att du är förväntansfull!

Stor kram
Flisan

Stina sa...

Hej du gumman!

Men vilken lite sköning du har att gosa med.:-) Kram

C De-sign sa...

Vilket jobb!!!! och man har ju mer än man anar...det är ju när man börjar att flytta om allt som man märker hur mycket det är!!!! Lycka till nu och det ska bli roligt att se resultatet!!! Fler barnbarn... härligt!!!grattis! Ha det bra och vila lite mellan målningarna! Kram fr C

Diverselådan! sa...

Ammen, han är ju för söt det lilla barnbarnet, en riktig godsak. Och så ska du få ett till... Grattis!
Kram från Annette

Där Rosor Aldrig Dör sa...

Nämen GRATTIS!! Va kul för er med ytterligare ett barnbarn! Bebisbilder kan man väl inte få för många av, så charmigt så ;)

Ska bli spännande att se de färdig målade bokhyllorna =)

Ha de gott!
Kraam från Benita

Designe sa...

Hyllorna blir nog jättefina! Vilka söta bilder på barnbarnet och dotter m mage...men vilken liiiten mage hon har fast det snart är dags! :)
Kram

SoCal Helene sa...

Grattis Gun!! Ser att Prinsen växer så att det knakar....Lycka till med makeovern, hyllorna blir jätte fina vita, det är jag säker på. Kul att du gillade bina, jag tycker man blir så glad av att titta på dom.....fast jag gillar inte dom riktiga lika mycket, är super allergisk....
Ha det gott å de!
Helene

n o r d i n g å r d e n sa...

Nejmen, fler bebbar, en rikigt barnbarnsblogg: ) Han ser nyfiken ut den lille vännen..( Jag har större mage än henne fast jag inte är garvid: )

Hyllan kommer bli jättefin i vitt, måste ta mej till ta till vara ngn dag jag med framöver...

Många vårvinterhälsningar till dig, hoppas allt är bra i övrigt!
Mari.

Vintage sa...

Vilken goding du har till barnbarn! Själv blir jag mormor om ca 2 veckr.Jag längtar! Kram susanne

Ankan sa...

Vad kul att du ska bli mormor igen! och skoj för honom att få en kusin. Det kommer att bli en del barntramp hos er emellanåt förstår jag :)

väntar med spänning på efterbilden med hyllorna...!
Kramar

Birgitta sa...

Hejsan, jag kikar in och önskar dej glad påsk och grattis till de små godingar, visst ger de livet mersmak. Kramar Birgitta