lördag 8 september 2007

INTE GLAD!

Nej, jag är inte glad....=´( Min kamera har gett upp totalt!
Den har småkrånglat ett tag och när vi var i Grekland så krånglade den mer och mer. Den höll sig någorlunda i skinnet i alla fall, så länge vi var där och det får jag ju vara tacksam för. Men nu är den helt paj!
Ska ta med den till fotoaffären och kolla om dom kan göra nå´t åt den eller om det är helt kört. Då blir jag TOKIG!!!!! Hur ska jag klara mej utan kameran?Det går bara inte....och en ny är ju inte gratis precis....

Så bilderna jag tänkte ta idag och lägga in.....tja det funkar ju inte...

Så det får bli några bilder till från Lefkas ändå....men ni gråter väl inte för det?

Jag börjar med att lägga två bilder på den lilla farbrorn som fixade med solstolar och parasoll (och tog betalt för dom också, förstås) på stranden. Det var en liten, kut-ryggig,tandlös farbror....vi kallade honom för farfar (inte så att han hörde) för vi tyckte att han såg ut som en så´n =)
Han ilade omkring där dagarna i ända i den 40-gradiga värmen (i skuggan!), i stekande sol........att han bara orkade!

Han pratade jättebra engelska, vilket fick oss att fråga hur det kom sej. Det visade sej att han var född i USA och hade Grekiska föräldrar som kom från just Lefkas. Han heter Lefkadios, eftersom hans pappa tyckte så mycket om ön. Han hade kommit tillbaka till ön för att begrava sin mamma, och stannat kvar.
Han berättade mycket intressant om Lefkas och om folk som hade anknytning dit. Och naturligtvis också om mång-miljonären Onassis, vars ö Skorpios låg bara några hundra meter från stranden där vi badade.Den ön som ligger rakt fram är Skorpios. Där det är en platt "topp" är det en
landningsbana för helikoptrar.
Bergen man ser bakom ön ligger på fastlandet.

Något av det roligaste jag vet när jag är utomlands är att leta vackra stenar.
Här fanns en hel del.


Ja, det är väl allt jag kan åstadkomma idag. Nu får ni hålla
tummarna för att min kamera går att "bota".
Ha en fortsatt trevlig helg!

15 kommentarer:

Guldkant På Livet sa...

Vilka helt underbara bilder, men vem är mannen? Den stenbilden var ju för häftig, åh vad jag längtar till sommaren och en sån värme som bara finns söderut... Ha en fortsatt skön helg!! Mari.

Hem & Harmoni sa...

Jättefina bilder! Gillade speciellt stenarna... jag gillar också att samla på stenar. Brukar alltid slinka ner ett par i fickan var jag än är... :)
Ha det gott, kram Marie

Lily of the valley sa...

Jättehärliga bilder. Jag är också en liten stensamlerska...
ha de gott
kram Lily

Lily of the valley sa...

Ps! Håller tummarna!

Hemma på Landet sa...

Härliga bilder.

Du får komma och hälsa på när du känner för det...

Puss

Dubbelörnen sa...

Vilka härliga bilder. Nu när jag läser så tror jag faktiskt att jag också har besökt Lefkas, men för en herrans massa år sedan ;) Har åkt runt bland de grekiska öarna flera år i rad...

EVA AGNES sa...

Håller tummarna så klart, för kameran.
Fast kameror har blivit billigare nu.
Min gick sönder och den nya kostade bara hälften av den gamla. Samma kvalitet.
"Farfar" med solstolarna var faktiskt riktigt söt, tycker jag. Intressant historia. Och tack för bilderna och Onassis Skorpios.
Kramar Eva Agnes

Guldkant På Livet sa...

Aha, nu var det text, jag var nog för snabb här förra gången... Vilkan gullig farfar men han var kanske inte så gammal ändå, solens strålar gör folk gamla i hyn snabbare... Intressant med andra människors historia i af.. Och det såg helt underbart ut där ni har varit!! Lycka till med dina kamera nu, hoppas det ordnar sig, man blir helt handikappad utan en sån sen man börjat blogga, som att få fel på datorn ungefär... Ha en bra söndag! Mari.

Lallis sa...

Bilderna är jättefina!
Vad trist att kameran strular:(
Hoppas ändå att du får en fin dag idag.
Kram Lallis

Uppe på vinden sa...

Tråkigt med kameran, hoppas att det löser sig!! Men bilderna är udnerbara! helt rätt att få kontakt med lokalbefolkningen, så får man ju veta mest! Ha en bra vecka! Kram!

majsan45 sa...

Vilka bra bilder gubben såg ju ut som man föreställer en äldre man i Grekland...Hoppas att du får kameran fixad..Kram/Majsan

åsa sa...

Milde tid vilka stenar..och fina bilder..
Du..vi köpte en jättefin kamera på blocket......../ åsa

Birgitta sa...

Fina bilder på "farfar". Det verkar som ni haft det bra på Lefkas. Men tråkigt med din kamera, hoppas det går att fixa utan för mycket kostnad. Stenar hade jag med mej från Skåne så bilen knäade, det finns ju så många vackra, det går inte att låta bli att ta en och en och en till....Kram och ha det gott, imorgon kommer solen.

Hannele sa...

Tråkigt, min kamera tröttnade efter 10-20000 bilder, men min nya är bättre :)

signe sa...

Va härliga bilder och va härligt med "farfarn"! Trist att din kamera strejkar bara! Kram :)